Award voor componist Stephen Emmer

Award voor componist Stephen Emmer

De man die zowel NOS Journaal als RTL Nieuws liet beginnen

Hij schreef muziek voor zowel het NOS Journaal als RTL Nieuws, liet RTL Boulevard muzikaal beginnen en bedacht de begintune van EditieNL. Nu wordt componist Stephen Emmer daarvoor beloond met de Buma Oeuvre Award Multimedia. Hij krijgt de prijs op maandag 9 maart 2020.

Emmer, zoon van de legendarische nieuwslezer Fred Emmer, maakte in totaal meer dan 500 tv-tunes en jingles waarvan vele hun weg vonden naar een groot publiek.

Luister hier zelf maar.

Emmer begon in de jaren 80 met het componeren van stukjes muziek voor tv-programma's. Tot die tijd was het nog niet vanzelfsprekend dat elk programma zelf een begintunes liet componeren.

Veel programma's maakten gebruik van bestaande muziek. Zo begon en eindigde het KRO-actualiteitenprogramma met een deel van het nummer Splanky van jazz-muzikant Count Basie.

 

[NOS - 4 maart 2020]

Award voor componist Stephen Emmer

Award voor componist Stephen Emmer

Maker van honderden bekende tv-tunes en jingles

Meer dan 500 bekende tv-tunes en jingles maakte componist Stephen Emmer. Hij ontvangt er maandag een Buma Award voor, een award voor componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2019. Emmer wordt beloond met de Buma Oeuvre Award Multimedia.

 

Zo maakte hij onder meer het de tunes voor het NOS Journaal, RTL Boulevard en RTL Nieuws. Emmer is al 35 jaar actief in de mediawereld. Gedurende zijn loopbaan verwierf hij de bijnaam ‘seven-minute-man’, omdat er iedere zeven minuten wel een tune van hem te horen was op radio of televisie.

“Hij is zonder twijfel een van de meest succesvolle Nederlandse componisten”, zegt managing director Frank Helmink van Buma Cultuur bij RTL. “Zijn tunes zijn herkenbaar en vervelen niet. Iedere Nederlander heeft wel eens een tune van hem gehoord. De Buma Oeuvre Award Multimedia verdient hij dan ook als geen ander”, vindt hij.

 

[Villamedia - 5 maart 2020]

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: aa_press_login_password

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 291