prestigieuze award

prestigieuze award

Buma Oeuvre Award Multimedia 2020

Stephen Emmer neemt maandagavond 9 maart tijdens de uitreiking van de Buma Awards de prestigieuze Buma Oeuvre Award Multimedia in ontvangst. De 62-jarige Emmer ontvangt de prijs voor de honderden leaders en tunes die hij de afgelopen decennia heeft gecreëerd, waaronder de leadermuziek van RTL Boulevard, RTL Nieuws en het NOS Journaal.

Frank Helmink, managing director Buma Cultuur: “Stephen Emmer is zonder twijfel een van de meest succesvolle Nederlandse componisten. Zijn tunes zijn herkenbaar en vervelen niet. Iedere Nederlander heeft wel eens een tune van hem gehoord. De Buma Oeuvre Award Multimedia verdient hij dan ook als geen ander!”

Stephen Emmer: “Ik ben dankbaar voor deze ultieme erkenning van mijn aandeel in dit beroep, wat vóór mij nog geen echt volledig beroep was, maar mede door dit soort aanmoedigingen en ondersteuningen een mooie toekomst tegemoet gaat binnen de Nederlandse muziekwereld!”

Stephen Emmer, de zoon van nieuwslezer Fred Emmer en actrice en balletdanseres Roekie Aronds, heeft het vak van mediacomponist op de kaart gezet. Hij was een van de eerste Nederlandse muzikanten die zich professioneel bezighield met het maken van leaders, tunes en station calls en effende het pad voor latere generaties mediacomponisten.

Emmer is verantwoordelijk voor honderden leaders en tunes (onder meer voor het NOS Journaal, RTL Nieuws, Editie NL, Per Seconde Wijzer, Waku Waku en RTL Boulevard). Daarnaast was Emmer betrokken bij (interactieve) producties voor onder andere De Efteling, de Landmacht, Van Gogh Museum en Holiday On Ice.

Tussen alle bedrijven door bracht hij diverse soloalbums uit: het instrumentale Vogue Estate (1982), het spoken word album Recitement (2007), het crooner eerbetoon International Blue (2014) en het maatschappelijk bewogen soulalbum Home Ground (2017).

Dit jaar verschijnt zijn nieuwe, neoklassieke album Maison Melody.

In het maartnummer van EB Live, dat deze week is verschenen, is een uitgebreid interview met Stephen Emmer te vinden, waarin hij ingaat op zijn carrière en toekomstplannen.

 

[Entertainment Business - 5 maart 2020]

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: aa_press_login_password

Filename: sysplugins/smarty_internal_data.php

Line Number: 291